donderdag 6 december 2012

Micha de Winter vergelijkt appels met peren

De twitter van Geert Wilders naar aanleiding van het doodschoppen van een grensrechter, waarin hij schreef: "Politiek en media blind voor racistisch geweld Marokkanen. We hebben geen voetbalprobleem maar een Marokkanenprobleem," was voor Pauw & Witteman aanleiding om weer twee deskundigen uit te nodigen, met als doel om de woorden van Wilders te bagatelliseren, en te ontkrachten.

Journalist Abdeljalil Kaddour en hoogleraar pedagogiek  Micha de Winter moesten het karwei klaren. Kaddour viel op door zijn onsamenhangende visie op dit onderwerp, en weinig mensen zullen zijn menig hierover hebben begrepen. Hij wist bijvoorbeeld niet eens, dat uit statistieken is gebleken dat de Marokkaanse jeugd oververtegenwoordigd  is in crimineel gedrag.

Micha de Winter daarentegen meende dat de strand rellen in Hoek van Holland en de de project X rellen in Haren bewezen dat geweld geen specifieke Marokkaanse aangelegenheid is. Sterker nog, zo betoogde de Winter de rellen in Hoek van Holland waren eigenlijk veroorzaakt door PVV aanhangers. Waar die wetenschap op gebaseerd is, laat zich raden !
Niemand echter heeft beweert dat Marokkaanse jeugd verantwoordelijk zijn voor alle vormen van overlast en andere vormen van crimineel gedrag.

Feit is dat de Marokkaanse jeugd al jaren in wijken van de grote steden, zich bezondigen aan structureel intimiderend en gewelddadig gedrag naar vooral niet Marokkaanse of islamitische burgers toe. Of dit een bewuste strategie is, kan niet eenvoudig worden beantwoord, maar het doelbewust aanvallen van burgers die duidelijk als Joden zijn te omschrijven, (Keppeltje of orthodox gekleed) door Marokkanen behoeft niet meer te worden bewezen.

Micha de Winter is de zoveelste pseudowetenschapper,  die door Pauw en Witteman word opgevoerd, om de groeiende mening dat de multiculturele samenleving met de Islam als belangrijke deelnemer niet mogelijk is, te omschrijven als uitingen van populisten en fascisten.