vrijdag 21 december 2012

De Motie die Timmermans niet gaat uitvoeren

Op 17 Maart 2011 diende Kamerlid  van der Staaij (SGP) een Motie in waarin hij de regering verzocht de financiële steun aan de Palestijnse Autoriteiten(PA) te stoppen, zolang de PA  doorgaat met het aanmoedigen van terroristische tegen de burgers van Israel, onder meer in het onderwijs en door het vernoemen van openbare voorzieningen naar terroristen.
Deze Motie werd toen aangenomen.

Op 19 December 2012 informeerde de heer van der Staaij (SGP) bij de nieuwe minister van Buitenlandse zaken Frans Timmermans (PvdA) naar de uitvoering van zijn Motie van 17 Maart 2011.
In eerste instantie antwoordde de  Minister schriftelijk, dat deze motie destijds niet was aangenomen.

Schriftelijk antwoord minister Timmermans 19 December 2012

Vraag
Hoe gaat de regering om met de Motie van der Staaij die ertoe strekt dat aan PA geen subsidie meer wordt verleend als er geen concrete maatregelen tegen terrorisme zijn genomen?

Antwoord Minister
Voor de goede orde wijs ik erop dat de genoemde motie van der Staaij door de Kamer is verworpen.

Tijdens de mondelinge vragen, wees de heer van der Staaij de minister erop, dat deze Motie van 17 Maart 2011 wel degelijk door de Kamer was aangenomen, en vroeg of de Minister bereid was van de uitvoering hiervan werk te maken.

Het antwoord van Minister Timmermans, was veelbetekenend, "Laat ik er nog eens goed naar kijken. Als de motie is aangenomen, zou ik die eigenlijk moeten uitvoeren.
Op de manier waarop ik de motie ga uitvoeren kom ik nog een keer bij u terug
."

Dat minister Timmermans de motie niet zal uitvoeren, is duidelijk, want deze Minister staat al jaren bekend om zijn openlijke anti Israël houding, verpakt in maskerend taalgebruik.