zondag 11 november 2012

Sociologie een pseudowetenschap gebruikt om demoniseren legitiem te maken

Reactieve etniciteit een begrip, bedacht door sociologen, om daarmee Geert Wilders verantwoordelijk te kunnen maken voor de toename van moskeebezoek door de Nederlandse moslims.
Nu was Wilders ook al schuldig aan de commotie over de plannen van het nieuwe kabinet, immers had hij maar niet het kabinet laten vallen, dan was dit niet gebeurt.
Pseudowetenschapper Maarten Keulemans van de Volkskrant, heeft gemeend op basis van deze stelling  te mogen beweren, dat Wilders eigenlijk verantwoordelijk is voor de Islamisering van ons land. 
Natuurlijk werd zijn artikel op zijn wetenschappelijke merites hier en hier beoordeelt

Sociologie is een vorm van betweterij, Sociologen werpen zich op als experts in een materie waarover iedereen al kennis en opinies  bezit: de sociale werkelijkheid waarin wij leven.
De term waarmee zij hun aanspraak kracht bijzetten, is 'wetenschap' : zij pretenderen dat hun kennis van de sociale werkelijkheid berust op 'wetenschappelijke' waarnemingen en conclusies. 

De uitspraak 'sociologie is een wetenschap' behelst dan ook een sterke pretentie. 
Zoals biologen over meer en betere kennis omtrent levende organismen, en chemici over meer en betere kennis omtrent moleculen en atomen beschikken, zo suggereert het woord sociologie dat we hier te maken hebben met een vak, waarvan de beoefenaren superieure, door een forum van deskundigen geautoriseerde kennis beschikken omtrent althans bepaalde aspecten van de sociale werkelijkheid.

Het op pseudowetenschappelijke waarnemingen gebaseerde oordeel van Keulemans, lijkt dan ook bedoelt om het demoniserende karakter van zijn artikel te legitimeren.