zondag 18 november 2012

CIDI heeft geen vertrouwen in Netanyahu

Ik bezoek de website van het CIDI niet zo vaak, omdat ze bij mij overkomen als een organisatie die de kool en de geit wil sparen. Vooral politiek correct dus.
Volgens het CIDI zou Netanyahu geen invasie van Gaza willen, omdat bij grote verliezen aan IsraĆ«lische kant,  hem dat door de Israelische bevolking kwalijk worden genomen, en hem kansloos maken om de verkiezingen te winnen.
Nou is het CIDI natuurlijk beter geinformeert, dan mij, maar als Netanyahu en Barak genoegen nemen met een wapenstilstand, de zoveelste dus, dan zal dit een morele overwinning zijn voor de Hamas. Immers zij hebben laten zien, dat ze het hart van Israel kunnen treffen.

Netanyahu en Barak, oud commando's die met het geweer in de hand tegenover o.a. Palestijnse terroristen hebben gestaan, en hebben gedood, zouden die ook besmet zijn met het virus, dat we kennen onder de naam, "opportunisme," en zo kenmerkend is voor politici.  Angst om de kiezer zijn of haar stem te verliezen, zien we dagelijks in ons eigen land, waar beloftes worden gedaan, en gebroken.

Bang om niet meer aardig gevonden worden door de politici in de EU, was de oorzaak dat de vorige invasie in Gaza feitelijk is mislukt. De enige oplossing voor het kankergezwel dat Hamas heet, is radicaal wegsnijden. Maar voor sommige politici, media en vooral NGO's  zijn de Palestijnen zoals ze dat in het Engels zo mooi zeggen, "The Goose That Laid the Golden Eggs," en we in Nederlands kennen als, "De kip met de gouden Eieren."

Gisteren 17 November 2012 werden er in Syrie naar schatting 111 mensen gedood door geweld, tussen de regering en de oppositie.
Slechts een handjevol bloggers heeft die wetenschap de wereld ingezonden


Ik heb vertrouwen in het beoordelingsvermogen van Netanyahu en Barak, die weten
dat de dood van Israelische soldaten door de Israelische bevolking zal worden
ervaren als een noodzakelijk offer, wanneer de Hamas deze keer fysiek zal worden
vernietigd, en Gaza  zal worden ontdaan van alles wat kan worden gebruikt als wapen.
Ook  het graven van tunnels, kan op eenvoudige wijze worden verhindert, door een buffer strook tussen Gaza en Egypte, waar met seismografische detectie in de grond het graven onder de grond van een muis op 10 meter kan worden opgemerkt.

Wat Egypte betreft, die heeft enerzijds profijt (economisch) met de vernietiging van de Hamas, maar gelet op de onbetrouwbare en wispelturige aard van deze vrienden van de Hamas, weet je nooit hoe hun reactie zal zijn. Arabische leiders zijn kampioen opportunisme!