woensdag 10 augustus 2011

Nepjoden deel van anti Israel beweging

Je zal je afvragen wat motiveert een Joodse Amerikaanse universiteit student om deel te nemen in wat kan worden beschouwd als de meest vreugdevolle en controversiƫle zeereis van de 21 eeuw. Hiermee begon de ingezonden brief van Gabriel Matthew Schivone in de Haaretz van 24 juni 2011


Inmiddels is bekend geworden dat deze vermeende Joodse student geen enkele joodse achtergrond van welke aard dan ook bezit. Noch Etnisch, voorvaderlijk, of cultureel, is hier sprake van. Ik ben een Chicano jood zo verdedigt Schivone zich nu en schermt met vage afkomst uit Mexico die dat zou moeten aantonen.

Valerie Saturen een pro Palestina activist, en een goede bekenden van Schivone verklaarde later in een ingezonden brief aan de  Haaretz dat Schivone zijn Joodse identiteit heeft bedacht om zich te beschermen tegen beschuldigingen over zijn motieven die van antisemitische aard zouden kunnen zijn.

Het zich voordoen als Joods, doet denken aan de zaak van Edith Lutz vorig jaar.
Lutz een voormalig onderwijzeres beweerde te zijn bekeerd tot het Joodse geloof, en gebruikte die zelf uitgevonden joodse kwalificaties om geweldige aandacht in de Duitse media te verkrijgen voor haar deelname aan de eerste Gaza vloot actie in 2010. Edith Lutz was passagier op de Irene catamaran in 2010.

Veel Duitse nieuwsbladen inclusief het veel bekeken televisie programma ARD-Magazin Monitor dat Lutz als representant van de “Duitse Joden,” betitelde bestede veel media aandacht aan Lutz.
De Duitse journalist Henryk Broder ontmaskerde Lutz als een bedriegster, met de opmerking, “Edith Lutz "Ze is net zo Joods als een koshere gerookte ham".


Professor Alvin H Rosenfeld  directeur aan het instituut voor hedendaags anti-semitisme  aan de universiteit van Indiana vertelde de Jerusalem Post dinsdag dat, “ Israel lasteraars en ontkenners van het recht van Israel om te mogen bestaan, omvatten een groot aantal misleide joden, gemanipuleerde joden, kwaadwillige joden,en andere joden van kwader trouw. Met Schivone zien we nu nepjoden toegetreden tot dit notoire schandelijke gezelschap