dinsdag 23 oktober 2012

Henk van de Keur en Jan Bervoets fellow travelers van Ahmedinejad



Lenin noemde ze nuttige idioten, de linkse jongens en meisjes die zijn misdadig beleid 
goedpraten, en als schuldige het Westen aanwezen.
Zelfs na de val van het Communisme waren er nog hardliners, die de misdaden van de 
voormalige sovjet regeringen bleven verdedigen.
Inmiddels heeft ook Iran zijn “fellow travellers,” zoals te verwachten weer uit de linkse hoek.
Henk van der Keur, en Jan Bervoets, auteurs en redactie medewerkers van het 
kwartaalblad “Vredesmagazine, “ maken van Iran het slachtoffer van Israel en de VS.

In de editie van juni 2012 staat op de voorpagina geschreven door Jan Bervoets “Aanval op Iran kan tot genocide leiden.”
In het artikel wordt door Jan Bervoets ronduit ontkent dat Iran werkt aan een atoombom, immers zo schrijft hij Iran kon in 1976 al een atoombom maken, en heeft dat niet gedaan.
En zo voert hij als bewijs aan, dat de toenmalige leider in Iran, de Shah van PerziĆ«, al in 1968  het non-proliferatieverdrag tekende  en in 1970 ratificeerde.
En dat de nieuwe leider Khomeini in 1979 aan de macht gekomen het Iraanse 
Kernenergieprogramma heeft gestaakt.


De geschiedenis heeft geleerd, dat resultaten uit het verleden geen garanties zijn voor het heden.
En het ontbreken in de argumentatie  van Jan Bervoets, de reeds jaren gaande demoniseren van de staat Israel, door de hedendaagse religieuze leiders van Iran, 
waarin ze via de  media oproepen tot de vernietiging van Israel, wekt twijfels op over de ware redenen van Jan Bervoets om Israel als agressor te betitelen, en Iran als slachtoffer.

Ook Henk van der Keur, doet een poging in de Vredesmagazine van september om vooral Israel en de VS te beschuldigen Iran te willen aanvallen.
Onder de titel “Waarom Iran moet bloeden” wordt als reden voor de VS het oude communistische stokpaardje uit de kast gehaalt, De VS willen een eigen landvoogd  in Iran aan het bewind hebben, zodat zij zich de Olie en gas voorraden in Perzische Golf en de Kaspische Zee kunnen  toeeigenen
Opvallend is dat Henk van der Keur eigenlijk geen enkel motief weet te bedenken, waarom Israel een aanval op Iran zou willen uitvoeren, anders dan dat ze bevreesd zijn, dat Iran een atoombom aan het ontwikkelen is.

Zowel Jan Bervoets als Henk van der Keur zijn er heilig van overtuigt, dat Iran op geen enkele wijze zich bezig houd met het ontwikkelen van kernwapens, en hun argumentatie daarvoor zijn de blauwe ogen van de Iraanse leiders.

Het is te gemakkelijk om de motieven van Henk van der Keur en Jan Bervoets om Israel als agressor te benoemen, te verklaren als minimaal latent antisemitisme.
Op 11 maart 2009 schreef van der Keur met nog enkele medestanders een reactie in de Groene Amsterdammer, naar aanleiding van een artikel waarin het blad aan Britse socioloog Frank Furedi (‘De joden hebben het gedaan’, Groene Amsterdammer, 20 februari).
Hierin spreekt van de Keur zijn afkeuring uit dat de Groene Amsterdammer een platform biedt aan deze socioloog.
Het lijkt erop, dat van der Keur zich fel tegen deze vorm van antisemitisme keert, maar in werkelijkheid, is hij beledigt, dat mensen die in demonstraties meelopen, en waarin leuzen als ‘Hamas, Hamas, joden aan het gas’ worden geroepen als zogenaamde handlangers van antisemieten worden beschouwd, die in stadions deze zelfde teksten gebruiken.
 
Ook Jan Bervoets weet in zijn artikel “Aanval op Iran kan tot genocide leiden.” geen enkele geloofwaardige reden geven waarom Israel Iran zou willen aanvallen, anders dan de vrees voor atoomwapens in handen van deze religieuze leiders.
Jan Bervoets is van mening, dat de vrees van Israel onterecht is, immers zo meent hij als Iran Israel aanvalt met een atoombom, betekend dat eveneens het einde van Iran.
Maar Bervoets weet ook, dat het regime in Iran een apocalyptische visie op de nabije toekomst heeft, en dat Ahmedinejad zichzelf identificeert met de twaalfde Imam, die in het Sjiitische  geloof terug zal keren op aarde, om de Islam te laten zegevieren over alle volkeren.
Bervoets citeert Robert Soeterik, die dezelfde complottheorie als die van Henk van der Keur als reden opgeeft, maar dat beantwoord niet de vraag ,waarom Israel zich in een oorlog met Iran zou begeven.

Beide auteurs geven geen enkele geloofwaardige reden, waarom Israel lijf en goed zou riskeren door Iran aan te vallen.
Wie tussen de regels door leest, en Israel vervangt door Joden, begrijpt beter welke verhullende taal door deze Henk van der Keur en Jan Bervoets  wordt gebruikt.