maandag 21 februari 2011

Een einde aan de antisemitische vrijhaven

Met het stoppen van het weblog, van de Volkskrant komt een einde aan het oogluikend toestaan van antisemitisme op dit weblog.

Met Jacob Jan Willem van Waning oud D66 politicus en naar verluid
persoonlijke vriend van Alexander Pechtold had de Volkskrant een weblogger die de "Protocollen van de Wijzen van Zion" in een moderne variant nieuw leven heeft ingeblazen.

Natuurlijk was van Waning niet de enige antisemiet op het weblog, maar wel de meest hardnekkige en openlijke.
Ook broer Robert van Waning opereerde op vergelijkbare manier op het VK-blog Waren er dan geen webloggers die zich hier tegen afzetten, ja die waren er wel, maar werden vakkundig door de moderator en ombudsman van de Volkskrant virtueel de nek omgedraaid.

Ook oud Groen Links deelraad politicus Ina Dijstelberge was een gewaardeert lid op het VK blog, die verantwoordelijk wordt gehouden voor de verwijdering van bloggers die zich kritisch tegenover haar empathie voor de antisemieten op het blog durfden te uiten.

Mevrouw Dijstelberge vergeleek de Holocaust met de vlucht van de Palestijnen in 1948, ook wel door de Palestijnen Nakba genoemd.
Ook de hongerwinter 1944 meende zij te mogen vergelijken met de wijze waarop Israel tracht te verhinderen dat de Hamas Raketten, chemische en bacteriologische wapens in Gaza binnensmokkelt. Wapens bedoelt om de Joodse burgers te vermoorden.

Ik zou natuurlijk nog wel een aantal bloggers kunnen noemen, die zich op het VK blog met medeweten van de moderator mogen misdragen, maar misschien is dat ook teveel eer voor deze personen.

Geen opmerkingen: