woensdag 19 januari 2011

Onderzoek naar financiering NGO's wekt wrevel linkse kerk

"Bedenkelijke_propaganda" de titel van een opiniestuk van Esther van Houwelingen en Guus Hoelen in de Volkskrant van 18 januari 2011-01-19

De commissie gaat onderzoeken, of de genoemde organisaties wellicht gefinancierd worden door buitenlandse overheden of terroristische organisaties. Kirshenbaum beschuldigde tijdens het debat in de Knesset de mensenrechtengroeperingen van het ‘delegitimeren van Israël en Israëlische ambtsdragers’.

Wat is hier mis mee zou ik Ester en Guus willen vragen. Is het ook niet in ons belang om te weten te komen, of de financiering en motieven van deze organisaties zuiver zijn, of dat ze werkelijk als doel de delegitimering en vernietiging van Israël en haar bevolking nastreven.
Natuurlijk de afwijzende houding van het CIDI, en de beschuldigingen van Naomi Klein doen het natuurlijk altijd goed, als je een nogal tendentieus artikel over Israël schrijft. Je achter Joden verschuilen, is allang geen uitzondering meer om legitimiteit te verkrijgen.

Zijn Ester van Houwelingen en Guus Hoelen misschien bang dat zal blijken dat er toch financiële en logistieke steun vanuit de Arabische wereld plaatsvindt, om de campagnes tegen Israël te ondersteunen.
Net als Human Right Watch dat geld ontving vanuit Saudi Arabië onder de voorwaarde dat dit geld alleen voor anti Israël campagnes zou worden gebruikt.

Electronic Intifada is een organisatie die een website exploiteert waarin Israël met nazi-Duitsland wordt vergeleken.
NGO Monitor heeft een onderzoek naar de organisatie en haar eigenaren verricht, en komt met de conclusie dat deze organisatie een duidelijk antisemitisch agenda heeft.


Ik begrijp dan ook niet waarom er mensen zijn die een onderzoek naar de activiteiten van al die schimmige zelfverklaarde mensenrechtenorganisaties niet netjes achten, en zelfs als bedreigend voor de democratie benoemen.

Geen opmerkingen: