dinsdag 22 februari 2011

De Christelijke knieval voor de Islamitische variant van het Christendom

Arabische christenen erkennen het Oude Testament niet meer.
Het is geschreven door de Joden,ter rechtvaardiging van hun eigen onmenselijke daden, zo redeneren de Arabische Christenen.

Het Palestijns-Israëlische conflict is volgens hen geen conflict sinds 1948, maar een conflict van een paar duizend jaar oud, sinds de Joden hun land binnentrokken. men zal nooit accepteren onderdeel te zijn van een staat bestuurd door Joden. Als Palestijns christen is hij in de eerste plaats Arabier en daarna pas christen.
De problemen in het Midden-Oosten en de rest van de wereld worden veroorzaakt door de Joden. Ze hebben de macht in de wereld.

Het is natuurlijk de schuld van de Joden dat de Arabieren hun onmetelijke rijkdom en grondgebieden niet voor het welzijn van de Arabische volkeren kunnen aanwenden.
Het grondgebied van de Joden (Israël) nog geen 1% van de Arabische landen, en niet gezegend met de olierijkdommen van hun Arabische buren.

Een deel van de oorzaak van dit soort denken heeft natuurlijk zijn wortels in de antisemitische propaganda die vooral sinds het bestaan van de staat Israël in de hoofden van de Arabieren wordt gestampt, door hun politieke en religieuze leiders.

Vervangingsleer
Ook in de westerse christelijke kerk, is er vooral onder de linkse theologen een trend om de zogenaamde vervangingsleer als uitgangspunt te nemen.
De vervangingsleer -(theorie) betekend in het kort dat de kerk de rol van de Joden in het Oude Testament overnemen. In het Oude Testament staat dat de Joden het uitverkoren volk zijn.

Voorstanders vervangingsleer
De christelijke verbondenheid met het Joodse volk (Israël) staat de relatie met de Islamitische landen in de weg, zo redeneren sommige theologen. (Theoloog Bernhard Reitsma) Ook belemmert het de evangelisatie van de Arabieren, zo vinden zij.

Zowel in de Arabische,en Europese christelijke wereld is dus het motief voor de vervangingsleer de relatie tot de Joodse staat.

Arabische christenen die het oude Testament verwerpen zijn geen christenen maar
belijden een islamitische variant van het Christendom.
De westerse Christenen die het Oude Testament selectief wensen te interpreteren,
maken bewust een knieval voor de Islam.

Geen opmerkingen: