zaterdag 22 mei 2021

Internationale Socialisten (IS) aanjagers van hedendaagse antisemitisme.


Grondlegger 
Tony Cliff geboren als Yigael Glückstein (1917-2000) wordt beschouwd als de grondlegger van de International Socialist Tendency, het netwerk van revolutionair-socialisten waar ook de Internationale Socialisten (I.S.) in Nederland deel van uitmaken. (Citaat Carel Brendel)

De Nederlandse tak van de Internationale Socialisten werd op 28 mei 1999 bij de kamer van Koophandel geregistreerd.

Activiteiten: Het bevorderen van de solidariteit van arbeiders en studenten in alle landen.

Ideologisch kenmerken
De IS streeft een Marxistische, Trotskistische, Leninistische levens of wereldbeschouwing na. Het is helaas niet mogelijk om het religieuze en of ideologische karakter in de beweging van elkaar te onderscheiden. Karl Marx word door velen beschouwd als een messias. Duidelijk is dan ook dat de beweging een hoog sektarisch gehalte heeft. 

De IS wordt dan ook in het IVA onderzoeksrapport in 2010 door de overheid bestempelt als een organisatie met verhullende antisemitische trekjes. Joodse leden worden geacht zich openlijk tegen de staat Israël en het Zionisme als politieke beweging uit te spreken. 

De IS onderhouden vriendschappelijke banden met vertegenwoordigers van de Moslimbroederschap en de Palestijnse terreurbeweging Hamas, die beide de vernietiging en uitroeiing van de Joodse staat Israël en de Joden als volk nastreven. En dat terwijl de grondlegger van de beweging Tony Cliff reeds in 1946 de Moslimbroederschap een klerikaal- fascistische organisatie in Egypte noemde.

Wikipedia lemma
Het Wikipedia Lemma van de IS wordt door leden en sympathisanten van de beweging nauwlettend in de gaten gehouden, en veranderingen of aanvullingen, die niet in overeenstemming zijn met de door de beweging gewenste beeldvorming worden verwijdert. Het IVA overheidsrapport is dan ook met alle middelen getracht tegen te houden, (zie overleg lemma) en het compromis is een slap aftreksel. 

Organisatiegegevens 
Adres: Chris Lebeaustraat 4, 1062DC Amsterdam.

Bestuursleden voor zover bekend over de periode 1999 - 2020

Michiel Bakker (Voorzitter, 1999-2003)
Peter Storm, (Secretaris/penningmeester, 1999-1999)
Mareim Aouragh, (Secretaris/penningmeester, 1999-2003)
Bart Griffioen, (Voorzitter, 2003-2013)
Maarten van der Zwan, (Penningmeester, 2003-2013)
Max Guido van Lingen, (Penningmeester, 2013-??)
Ewout Maarten van den Berg, (Voorzitter, 2013-??)
Hella Baan, (Bestuurder, 2020-??)


Inschrijving Kamer van Koophandel






Financiering
Helaas heeft de IS al jaren geen jaarrekening meer gepubliceerd, dus blijft de financiering en ook het aantal leden in nevelen gehuld.  

De leer zelf
De leer van Karl Marx is dogmatisch en mandatoir. Deze verplichting om de leer letterlijk te nemen wordt door niemand in de IS betwist. Daarom sluit het ook aan bij een groeiende stroming in de IS om de politieke Islam als een soort van hedendaags Marxisme te adopteren.

Karl Marx had niet alleen een economisch visie, maar ook een sociaal culturele maatschappelijke mening over de wijze waarop de samenleving er in de toekomst uit zou moeten zien, en daarin was geen plaats voor minderheden en met name niet voor Joden en het Jodendom.

In de essay van Karl Marx in 1844 die we kennen als het Joodse vraagstuk, beval Marx zijn leerlingen en volgelingen om de maatschappij te bevrijden van de Joden en het Jodendom. In 1921 schreef Eduard Bernstein hierover een artikel "De Joden in de Duitsche Sociaal-Democratie",  waarin hij vreesde dat de uitbeelding van de Joden door Karl Marx in dat essay als de belichaming van het kwaad wellicht grote gevolgen zou kunnen hebben voor de Joden in de toekomst.

En dan is er nog het artikel in het door Karl Marx en Friedrich Engels uitgegeven tijdschrift de Neue Rheinische Zeitung van 13 januari 1849, waar Engels een artikel in schreef met de titel Der Magyarische Kampf, waarin werd geconcludeerd door Engels dat etnische minderheden, met name Slavische volkeren met wortel en tak zouden moeten worden uitgeroeid. Op de website van het Marx-Engels Archive, blijkt dit artikel te zijn verwijdert
De historicus George Grimes Watson kwam tot de conclusie dat Engels en Marx hiermee feitelijk opriepen tot genocide.

Dit is de leer en opdracht van Karl Marx, die door radicale volgelingen zoals in de Internationale Socialisten letterlijk wordt genomen, en zoals we dagelijks kunnen merken loyaal word uitgevoerd.

De middelen
Daar dient de Palestijnse bevolking voor, de schlemielen van het midden Oosten, die door alle geïnteresseerden voor eigen doel gebruikt worden, er is geen enkele sprake is van ook maar enige empathie, getuige het feit dat hen nooit iets wordt gevraagd. 

Ook voor de radicale linkse beweging fungeert de Palestijnse bevolking als menselijk schild. Jasper van Dijk, tweede Kamerlid van de SP sprak enige dagen geleden van Pietje Bell gedrag van de Palestijnen, maar hij bedoelde letterlijk de Hamas. In radicaal linkse kringen, is het namelijk verboden om de woorden Joden en Hamas in dezelfde context te gebruiken. Men spreekt dan altijd van Israël en Palestijnen. 

Mantel of frontorganisaties
In Nederland is IS, of zijn leden van IS, betrokken bij (gewelddadige of op geweld uitdraaiende) linkse acties en demonstraties. Doorgaans gebeurt dat overigens niet onder eigen naam, maar in gelegenheidsformaties (bron IVA Rapport) 

Stromingen en formaties in de Internationale Socialisten
5.3.1 Socialisme en communisme ...................................................... 104
5.3.2 Anarchisme............................................................................. 106
5.3.3 Antifascisme............................................................................ 107
5.3.4 Nieuwe sociale bewegingen................ ....................................... 107
5.3.5 Krakers................................................................................... 108

Pontius Pilatus
Het bewust op ideologische gronden misleiden en vooral misbruiken van de islamitische samenleving in Nederland maakt deel uit van de marxistische werkwijze, door demonisering delegitimering en het ontkennen van het bestaansrecht van Israël als Joodse staat, Het is doelbewust aanzetten tot islamisering van het Europese antisemitisme, en het toont de dubbelhartigheid van de linkse beweging. 
De recente demonstraties naar aanleiding van de vijandigheden tussen Israël en de Hamas, onder de vlag, we houden erg veel van de Palestijnen hebben laten zien, dat de politieke Islam het stokje van de Internationale Socialisten heeft overgenomen, en slogans direct gericht tegen de Joden niet schuwen. Tijdens die demonstraties zagen we ook geen herkenbare leden meer van socialistische bewegingen, men zal allicht hebben vermoed waar de demonstraties qua uitlatingen op zouden uitdraaien. Links wast haar handen in onschuld.. 

Voor degenen die zich nog steeds aangetrokken voelen door dit verwerpelijke gedachtegoed, en het gevoel hebben, nog wel te beschikken over hun eigen innerlijke zelfstandigheid, die kan ik het boek geschreven door Karel van het Reve, geboren en opgegroeid in een communistische nest  "Het geloof der Kameraden" aanbevelen, met name het hoofdstuk Ethiek