dinsdag 8 januari 2013

Nasser Kalantar de Iraanse Khan !!

Wie is Amerika om Iran de wet voor te schrijven, Iran is de afgelopen 200 jaar nooit een oorlog begonnen. Amerika heeft biologische wapens gebruikt tegen de Indianen, chemische wapens in in Vietnam, kernwapens tegen Japan, en ze is op grond van volstrekte leugens een oorlog begonnen in Irak. 
Dit zijn de uitspraken van Nasser Kalantar in een interview met het Dagblad van het Noorden op maandag 7 Januari 2013. (papieren versie)
prof. dr. N. (Nasser) Kalantar-Nayestanaki Hoogleraar kernfysica aan de RUG, de Iraanse equivalent van  Abdul Quadir Khan de geestelijke vader van de Pakistaanse atoombom, die net als Nasser  Kalantar hier werkzaam was die zijn kennis over de nucleaire mogelijkheden, waaronder de mogelijkheid van het fabriceren van atoomwapens, gebruikte om dit Islamitische land aan een atoombom te helpen.

Het is waar dat Iran al heel lang geen oorlog met haar buren of ander vijanden is begonnen, maar vergat Nasser Kalantar niet hoe onder leiding van Khomeini in de oorlog tegen Irak duizenden kinderen de mijnenvelden in werden gejaagd, om de weg voor de soldaten vrij te maken.
En de hedendaagse misdaden tegen haar eigen  bevolking, waarover Kalantar uiteraard niet zich over wenst uit te laten.
Ook de genocidale uitspraken van het bewind richting Israel, lijken voor Kalantar niet relevant.

Aanleiding voor dit interview was de juridische overwinning van Kalantar en nog enkele Iraanse individuen werkzaam in dezelfde discipline als Kalantar, op de uitvoering van de VN resolutie 1737 in 2006 waarin sancties aan Iran werden opgelegd.
De Hoge Raad van ons land heeft gemeend dat het uitsluiten van toegang door Iraniers tot nucleaire informatie discriminatie is. Dit proces werd door Kalantar en enkele andere Iraniërs gevoerd, met als doel weer toegang tot deze informatie af te dwingen.

Het is natuurlijk een pyrrusoverwinning, want ook in Nederland is men er inmiddels wel van overtuigd, dat het Iraanse regime aan een atoomwapen werkt, en mensen als Nasser Kalantar een veigheidsrisico vormen, vooral gelet op hun nauwe banden met het moederland.

Kalantar wijst ook de sancties tegen Iran af:
"Door het embargo kan ik geen geld naar mijn moeder sturen. Medicijnen zijn vijf keer duurder geworden. Wordt de democratie hierdoor dichterbij gebracht? Integendeel."

Voor iemand die als Hoogleraar toch minimaal €4500 per maand verdient, en die voor €500 een vliegticket naar Teheran kan kopen, een misleidend verhaal.

Dit sterkt de theorie dat mensen als Kalantar absoluut geen toegang moeten krijgen tot nucleaire kennis, die gebruikt kan worden om het Iraanse regime aan atoomwapens te helpen.