zondag 25 september 2011

'Antisemitisme groeit onder de aanhang van Duitse partij Die Linke'

Op 27 Mei 2011 publiceerde Trouw een artikel van een onderzoek, waarvan de conclusies nog niet waren gepubliceert.

Het antisemitisme in Duitsland is bezig aan een opmars. Niet onder aanhangers van partijen als de neonazistische NDP, maar onder de maatschappijkritische leden van het linkse Die Linke. Dat is de conclusie van een onderzoek dat nog niet is gepubliceerd, maar al wel de nodige beroering wekte. De beschuldigingen van antisemitisme binnen Die Linke leidde deze week zelfs tot een debat in de Duitse Bondsdag.
Lees verder in Trouw

In de Jerusalem Post vandaag word dit nieuwe antisemitisme omschreven als de nieuwe variant van het hedendaagse antisemitisme, "het openlijk walgen van Israel." Waar de linkse politieke kopstukken deze beschuldigingen verontwaardigt van de hand wijzen,laten de lagere partijleden openlijk hun schroom varen, en laten ze zien, dat ze wat velen al jaren zeggen, namelijk dat de aanhangers van radicaal links eigenlijk de kinderen van Hitler zijn.
Götz Aly historicus en oud Maoist heeft over de naoorlogse linkse generatie een boek geschreven met de provocerende titel,"Unser Kampf." Al eerder had de Duitse historicus Ernst Nolte geschreven dat Lenin de wegbereider voor Hitler was.

Het antisemitisme was volgens Aly een wezenlijk bestanddeel van het gedachtegoed van de radicale ‘68’ers’, die met name in Duitsland talrijk waren. Hun gezindheid werd weliswaar tot uitdrukking gebracht in anti-zionistische en (met name) anti-
Amerikaanse parolen, maar achter deze linkse cosmetica gingen klassieke anti-Joodse vooroordelen schuil.
Net als in de jaren dertig werden jodendom en grootkapitaal met elkaar in verband gebracht.
En net als in de jaren dertig waren Joden (onder wie de Berlijnse hoogleraren Richard Löwenthal en  Ernst Fraenkel) het doelwit van lastercampagnes. In 1969 beraamde een bewoner van Kommune 1 zelfs een (mislukte) bomaanslag op het joods gemeentecentrum in West-Berlijn – nota bene op 9 november, de 31ste verjaardag van de Kristalnacht.

De anti Israel kritiek als schaamlap voor antisemitisme, wordt steeds openlijker en brutaal door aanhangers van de linkse politieke ideologie uitgedragen.
Hier hebben in ons parlement Jolanda Sap (GroenLinks) en Emile Roemers (SP) nog steeds hun politiek correcte jasje aan, maar wat daar in werkelijkheid onder zit, laten de aanhangers van deze linkse partijen maar al te vaak zien.
Onder die aanhang zitten vele schimmige organisaties waarvan de bekendste onder de naam, "Internationale Socialisten." opereert.  Deze fascistische organisatie is diep verweven met GroenLinks en de SP, en heeft innige contacten met de internationale beweging, De Moslim Broederschap, die zoals we weten de geestelijke en ideologische ouder is van de Hamas en de Hezbollah.
Dossier Internationale Socialisten