dinsdag 15 maart 2011

Het antisemitische gezicht van Stan Huygens alias Thomas Lepeltak

Ik heb mij geruime tijd afgevraagd wanneer de eerste opmerking in de media zou gaan over het functioneren van een bewindsman, van Joodse afkomst.
Natuurlijk Job Cohen jarenlang Joodse Burgemeester van Amsterdam, boven elke twijfel verheven, geaccepteerd door vriend en vijand!
Niet echt dus, want Job Cohen heeft zijn Joodse achtergrond angstvallig,misschien een beter woord krampachtig buiten het beeld gehouden.

Als een Dhimmi heeft hij zich geprofileerd tegenover het Islamitische deel van de Amsterdamse bevolking. Eerst thee drinken met de ouders van een van moord verdachte moslim, en pas daarna bij de ouders van het slachtoffer op bezoek.

Onlangs was Stan Huygens pseudoniem (Thomas Lepeltak) in het programma “Wakker Nederland,” waarin hij de vraag stelde of een Joodse minister van Buitenlandse zaken (Uri Rosenthal) wel zo handig was ten aanzien van het moeten onderhandelen met Gaddafi over de vrijlating van de drie gevangen genomen Nederlandse militairen.

Ook het CIDI was deze opmerking opgevallen, en heeft de heer Stan Huygens o.a. gevraagd of hij vind dat Joodse politici in voorkomende gevallen vanwege hun Joodse afkomst ongeschikt zijn voor hun werk.
Tot op heden heeft Stan Huygens alias Thomas Lepeltak hier nog geen antwoord op gegeven.
Misschien een klein detail, maar waarschijnlijk wel bepalend voor het motief voor zijn opmerking, is de politiek gemeenschappelijke band die Stan Huygens heeft met Gretta Duisenberg.

Geen opmerkingen: